1e Keuze

Deze website heet dan wel “Camperreis-Canada.nl”, maar we hebben moeten kiezen. We hadden keuze uit meerdere opties:

  • Vliegen naar Vancouver, terug uit Calgary
    Voordeel is maar een keer door de Rocky Mountains, waardoor je overal meer tijd hebt. Nadeel is dat je een return-fee betaald voor de camper, en meer voor de vliegtickets betaalt.
  • Vliegen naar en vanuit Vancouver
    Voordeel is de lagere huur voor de camper, en goedkopere vliegtickets. Maar je komt twee keer door de Rocky Mountains, waardoor je stukken dubbel rijdt.

Zelf waren we eigenlijk ook wel benieuwd naar een ander natuurpark in “de buurt”, namelijk Yellowstone. Daarmee kwamen we eigenlijk op een derde alternatief:

  • Vliegen op Vancouver, heen langs Yellowstone, terug via Rocky Mountains
    Voordeel is dat je de behalve de Rocky Mountains ook nog Yellowstone ziet. En je rijdt maar een keer door de Rocky Mountains.

Nog een puntje is dat we eigenlijk ook langs Vancouver-Island (en een walvistour) wilden, maar bij deze optie valt die waarschijnlijk af door tijdgebrek. We willen ons niet haasten, want het is tenslotte vakantie. Het “stukje” Vancouver naar Yellowstone, is waarschijnlijk ook wel een relatief saai stuk, maar we krijgen er waarschijnlijk wel een mooi park voor terug.

Voorlopige plan voor nu is dus om te gaan kijken naar Vancouver -> Yellowstone -> Calgary -> Banff en Jasper en dan via de Rocky Mountains terug naar Vancouver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *