De offertes (1)

Hieronder lopen we door de eerste zes offertes heen. We letten daarbij op het vermelden en nakomen van onze wensen en de opmaak en leesbaarheid van de ontvangen offertes. Soort van “AD Haringtest” dus, maar dan met reisoffertes.

Disclaimer: De offertes die wij hebben ontvangen zijn maar een momentopname en de cijfers die we toekennen zijn gebaseerd op hoe de offertes op ons overkomen. Bij een andere offerte voor iemand anders zou het zomaar weer anders kunnen zijn. Dit is ook de reden dat we de offertes en prijzen niet delen.

Beleef reizen

Al op dinsdag kwam een net verzorgde PDF met drie mogelijke campers (2x Cruise Canada en een CanaDream). Ze hebben rekening gehouden met onze wensen omtrent de bedden en namen ook de extra bestuurder en de overgang naar Amerika mee in de offerte. Alleen bij de verzekeringen is er een steekje laten vallen door de camperverzekering alleen te vermelden, maar niet in de prijzen mee te nemen en een annuleringsverzekering is helemaal niet benoemd. Qua prijs waren ze de op een-na-duurste en voor de verzorging van de offerte geven we een 3½-punt.

Canadareizen

Vrijdagochtend kwam er nog een offerte binnen van Canadareizen. We hadden al een paar keer heen-en-weer gemaild over een paar praktische zaken. De offerte was een korte mail zonder bijlagen. Als we met hen in zee zouden gaan, werd de vakantie een grote verrassing. Hotel, camper en vlucht waren allen niet gespecificeerd. Alleen de maat was duidelijk (C-Midden). En van de prijs schrokken we ons helemaal kapot, meer dan 50% hoger dan de laagste.

GoCanada

Na een automatische ontvangstbevestiging kwam gelijk maandag al een PDF met daarin een korte en duidelijke offerte. Ook hier worden de verzekering wel genoemd, maar niet in de offerte opgenomen. Leukste in de offerte vonden we de Big Six excursie Kortingspas, al kunnen we nergens vinden (ook niet op internet) wat die inhoud. Voor de verzorging van de offerte 3 punten.

Great Lakestravel

Net als Canadareizen een zeer duidelijke offerte die 4½-punt waard is. De prijs staat wel een beetje verstopt in het gehele verhaal en als er een specificatie bij had gestaan, dan was dit ook zeker 5 punten waard. Alle wensen die we in de aanvraag hadden vermeldt komen voor in de offerte. Ze zijn net niet de goedkoopste, maar verrassen ons door een extra nachtje hotel te boeken voor het vertrek. Dit wegens de vertrektijd van het vlucht naar Amsterdam. Dit is de enige offerte die een ontbijt vermeldt in het hotel.

Tenzing travel

Zeer nette overzichtelijke PDF. Enige detailpuntjes zijn het niet doorbereken van het calamiteitenfonds en bij de visuminformatie wordt niet vermeldt dat er een ETA nodig is. Daarom 4 punten voor de offerte. De prijs is een ander verhaal. De initiële prijs was de op-twee-na hoogste. Echter als we dan de laagste-prijsgarantie op de camper gaan meenemen in de berekening en dan gaan rekenen met de camperprijs van WTC (zelfde camper, zelfde periode), dan verrast Tenzing Travel ons door ruimschoots de laagste prijs te geven.

Tioga tours

Deze offerte kwam net als WTC rechtstreeks in de mail en dus niet als PDF. Dat ervoeren we een stuk minder fijn om te lezen. Gelukkig waren er wel duidelijke koppen aangebracht. Daarom toch nog twee punten voor de offerte. Leuk detail is dat er in de offerte linkjes staan naar persoonlijke pagina’s met extra documenten. Jammer dat de routesuggestie overal in Canada komt, behalve in de VS, terwijl wij specifiek aangaven daar heen te willen. De suggestie lijkt dus niet heel erg persoonlijk. Qua prijs bevind Tioga tours zich in de middenmoot.


 

De laatste vijf offertes vind je in deel twee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *