Overnachten met een camper

Om de nacht door te brengen in een camper moet die meestal ergens staan. En daar veel mogelijkheden voor. Ze variëren van gratis tot duur. De drie meest gangbare varianten zijn:

Wildkamperen

In Canada is het toegestaan om aan wildkamperen te doen met de camper. Er bestaat zelfs een aparte term voor: Boondocking of Dry Camping. Alleen in de parken (nationaal, gemeentelijk) is het vaak niet toegestaan. Soms zijn er wel plekken aangewezen waar het toch mag. Ook op locaties waar het expliciet verboden is “No overnight parking” is het niet toegestaan. Mocht je voordelig willen kamperen, maar niet eindigen langs de weg of op het parkeerterrein van een supermarkt, is er ook een georganiseerde versie van boondocking, waarbij veelal boerderij een stukje erf aanbieden. Ook zijn er websites die de gratis plekken verzamelen.

In de Verenigde Staten mag er ook langs de weg gekampeerd worden, al zijn er dan wel aanvullende regels:

  • Binnen 61m (200ft) van de openbare weg
  • Op een plek die eerder is gebruikt/bruikbaar is
  • Niet in parken of binnen 400m (1/4 mile) van een camping

Staatsterreinen

Vanuit de staat worden er ook kampeerterreinen onderhouden. Dit zijn veelal kleine terreinen (1-15 plaatsen) en de bereikbaarheid met een camper kan soms problematisch zijn. Er worden nauwelijks diensten aangeboden als elektriciteit, kabeltv of dumplocaties. Maar de tarieven zijn laag en de locaties zijn vaak erg mooi.

Voor British Columbia zijn de locaties hier te vinden. In de Verenigde Staten kan je voor deze locatie’s meestal terecht bij het Bureau of Land Management. Deze hanteert tarieven tussen de $4 en $20 per nacht.

Commerciële terreinen

Aan de andere kant van de schaal van het gratis kamperen zijn de commerciële terreinen te vinden. Deze zijn in grote getale te vinden in zowel Canada als de Verenigde Staten. De aangeboden diensten zijn er in alle soorten en maten. Soms alleen een dumpstation, maar vaak ook elektriciteit en kabeltv. Andere luxe die je er soms kan vinden zijn zwembaden e.d. Ook de locatie kan sterk variëren van een terrein dat net een parkeerplaats lijkt tot mooie plaatsen in een bos. De verschillen zijn ook te terug te vinden in de prijs die loopt van $20 tot soms $70 per nacht. Reken gemiddeld op zo’n $40 /nacht in het hoogseizoen en $30/nacht buiten het seizoen

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *