Meadows in the Sky Parkway

Eerder bespraken we al de Icefields Parkway, vandaag nemen we weer een bekende weg in Canada, namelijk de Meadows in the Sky Parkway.  Ze beginnen beide aan Highway 1 alleen ligt deze weg 150km meer naar westen (226km over de weg).

Revelstoke

Dit dorp vormt het begin- en eindpunt van deze weg. Het dorp is op meerdere manier afhankelijk van de Canada Pacific Railway. De plek waar het dorp ligt werd oorspronkelijk “Second Crossing” omdat de spoorweg daar voor de tweede keer de Columbia-rivier kruist. Daarna werd de naam veranderd in Farwell naar een lokale landeigenaar. Echter net voordat de spoorlijn voltooid werd, ging het spoorwegbedrijf bijna failliet. Het bedrijf werd op het laatste moment gered door Lord Revelstoke (destijds directeur van de Baringsbank). Als dank is het dorp toen naar hem genoemd.

Meadows in the sky parkway

De ‘Weiden-in-de-lucht’-weg begint net buiten Revelstoke op zo’n 430m boven zeeniveau als afslag van Highway 1. Gedurende 26 km kronkelt de weg zich rustig naar de top van de berg Revelstoke. Onderweg passeert men 16 haarspeldbochten. Daardoor is de weg lastig te berijden voor grote voertuigen, maar het is wel toegestaan. Caravans, touringcars en dubbelassige campers zijn wel verboden.

Uitkijktoren op Mount Revelstoke
Bosbranduitkijktoren op Mount Revelstoke

Onderweg passeer je enkele parkeerplaatsen en 1km van de top bij Balsam Lake is er een wat grotere parkeerplaats. Vanaf hier kan je lopend naar de top of het meerijden met het shuttle-busje tot een hoogte van 1835m. Daar vindt men dan een eenvoudige uitkijktoren. Deze is in 2010 geheel gerestaureerd en wordt incidenteel nog gebruikt om bosbranden te zoeken.

Net als bij de Icefields Parkway, moet men ook weer beschikken over een toegangskaart voor het “Mount Revelstoke National Park”. De Discovery Pass geldt gelukkig ook.

Helaas ligt deze weg niet op onze route, maar je weet nooit, misschien komen we er toch.

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *