Dag 2 – Vancouver -> Bellevue (Seattle)

Na een lange, welkome nacht werden we vanmorgen lekker uitgerust om 6 uur wakker. We waren helemaal klaar om de camper op te halen en naar Boeing te gaan. Het liep allemaal wat anders…

Om zeven uur waren we rustig aan klaar om met zijn allen richting ontbijt te gaan. Het was een eenvoudig maar goed buffet. Zeker de wafelmachine waar je zelf verse wafels kon bakken was een favoriet. Om acht uur konden we voldaan terug naar de kamer om de Canadream te bellen  hoe laat de shuttle service ons zou oppikken.

Camper

Zoals afgesproken stond stipt 10:45 er een mooie bus met Canadream op de achterkant voor de deur. En we konden met twee gezinnen instappen. Eerst gingen we nog een stel oppikken in de Holiday Inn ten zuiden van Vancouver. En toen reden we door naar Canadream om onze camper op te halen.

Onze SV-C Camper van CanadreamDoordat we een groot gedeelte van het papierwerk al in Nederland online hadden gedaan, was dat gedeelte snel geregeld. Nog even de creditcard getrokken voor de borg en we konden de camper meenemen. Tenminste zodra hij klaar was. We hebben nog ruim een uur moeten wachten voordat hij klaar was voor ontvangst.Na ontvangst nog een duidelijke uitleg ontvangen

De kinderen hoopten vurig op een MH-A of MH-B, maar het werd een SV-C. Dat betekende dat de kinderen het bed moesten delen. Om dat te voorkomen hebben we gevraagd of we twee eenpersoons dekbedden konden krijgen i.p.v. een tweepersoonsdekbed. Dat kon, en later op de dag hebben we voor 29 US$ een luchtbed gekocht met elektrische pomp. Er is gelukkig genoeg ruimte in de camper om dat luchtbed neer te leggen. Al-met-al reden we pas om 13:15 weg. Dat is blijkbaar “early-pickup”… Maar vooruit, we hoefden pas om 16:30 bij Boeing te zijn. En volgens TomTom zouden we daar zijn om 15:00.

De grens

Grensovergang Blaine USA-CanadaAl om 13:45 kwamen we bij de grens naar de Verenigde Staten aan. Daar stond een rij van ongeveer een 30 minuten volgens de borden. En inderdaad na 25 minuten passeerden we de grens. De beambten vroeg even een paar dingen en we mochten doorrijden. Niet naar de Verenigde Staten, maar naar het douanegebouw. We moesten even enkele formulieren invullen. Dat invullen zou niet veel tijd kosten als er niet een rij van een uur binnen had gestaan. Nog even handafdrukken, vingerafdrukken en US$ 28 achterlaten en toen mochten we alsnog door.

TomTom gaf inmiddels aan dat onze aankomsttijd was veranderd in 17:04. En dat betekende dat we een probleem hadden… Toch maar naar Boeing in Everett gereden.

Boeing

Om 17:10 (dus 40 minuten te laat) kwamen we aan bij Boeing. Even naar binnen om de situatie uit te leggen. En die meneer vond het allemaal heel jammer, maar hij kon niets voor ons doen. Toen probeerde ik voorzichtig of er iets van compensatie mogelijk was. En gelukkig, hij was bereid om onze tickets om te boeken naar de volgende ochtend 8:30. Yes!.

Nu snel boodschappen doen bij de dichtstbijzijnde Walmart waar we dus dat luchtbed hebben opgepikt en door naar de camping “Vasa park resort”.

AfsluitingOnze camper op Vasa Park Resort

Na een bewogen dag rustig onze camper neergezet en aangesloten. En daarna lekker een bordje pasta gegeten en weer bijtijds naar bed. Op naar een ochtendje Boeing…

Totaal gereden ca. 230km

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

3 reacties op “Dag 2 – Vancouver -> Bellevue (Seattle)

  1. Wat leuk dat jullie ook nog een ‘live’ reisverslag op de site zetten. Wij hebben in onze voorbereiding op onze Canadareis regelmatig op de site gekeken. Jammer van de vertraging bij de grens, dus ondanks de ESTA toch nog meer formulieren invullen? Wij vertrekken komende dinsdag naar Vancouver. Prettige vakantie.

    1. Leuk dat jullie deze site volgen. En dat jullie ook naar Canada gaan. Gaan jullie ook met een camper rondtrekken? En zo ja, waar gaan jullie ongeveer heen? In ieder geval veel plezier en een mooie reis toegewenst (was ik bijna vergeten)

      1. Ja, wij gaan ook met een camper rondreizen. Onze rondreis in een notendop: Vancouver – Whistler – Vancouver Island – Seattle – Spokane – Missoula – Cranbrook – Kelowna – Vancouver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *