Dag 4 – Coeur d’Alane -> Fairmont Hot Springs

Gisteren een lange dag gehad om richting Coeur d’Alane te rijden. En nu weer verder richting Yellowstone. We hebben daar vandaag en morgen nog voor, want de camping daar is al gereserveerd.

Allereerst begonnen we met uitslapen tot wel 8 uur ’s morgens zodat we om 9 uur weg konden rijden. Daarbij gingen we eerst terug naar Coeur d’Alane waar we gisteren doorheen reden. Het was wel 17 km terug, maar we konden daar een SIM-kaart halen van T-Mobile. Eerder had ik al uitgezocht welke providers goedkoop waren en dekking hadden in de Verenigde Staten en Canada. Eigenlijk wilden we het SIM-kaartje in Seattle halen. Maar zoals je eerder kon lezen liep de dag in Seattle even wat anders.

Dus toen maar de T-Mobile winkel hier opgezocht. En blij dat we dat gedaan hebben, want we ontdekten gelijk de Safeway als supermarkt. Eergisteren hadden we al in Seattle boodschappen gedaan bij Walmart. Wat een wereld van verschil tussen die twee. Walmart mag dan heel groot zijn, als supermarkt setlt hij niet zoveel voor. Grootste deel van de zaak zou in Nederland te vergelijken zijn met een warenhuis. En maar 15% ofzo is een supermarkt met levensmiddelen. De Safeway die we nu inliepen was ongeveer even groot, maar dan eigenlijk alleen maar levensmiddelen (en wat non-food). Dus daar gelijk maar voor enkele dagen eten ingeslagen. Onze koelkast was tot nu toe erg leeg, maar vanaf nu is hij weer helemaal vol.

Helaas

Door  het gedoe met Boeing waren we wel iets achter qua schema. Eigenlijk stonden vandaag de warmwaterbronnen van “Jerry Johnson Hotspring” op het programma.  Maar TomTom stuurde ons over een onverharde weg van 30km om door te steken. Van Canadream mogen we helaas daar niet over rijden. En we hebben geen zin om de schade voor steenslag te betalen. En het vermijden van die weg konden we alleen door vanaf Missoula 50km de verkeerde kant op te rijden. Die hebben we dus overgeslagen helaas, omdat we er wel allemaal zin in hadden. Maar op deze manier hebben we morgen meer tijd voor Bannack. Daarover morgen meer.

Montana

Doordat we de warmwaterbronnen achter ons lieten konden we flink opschieten in Montana. En eigenlijk vanaf het moment dat we Missoula passeerden waren we in het Wilde Westen. Zolang je op de snelweg bleef zag je af-en-toe zulke ranches. Maar zodra je de snelweg verliet waan je je op de prairie. Als je dan voor de camping de snelweg verlaat en je kruist dan nog een paar verlaten spoorlijntjes. En dat bij een droge/tropische 91 graden Fahrenheit (33 graden celsius).

Helaas wordt die illusie dan weer verstoord als je tijdens een rondje van de camping tegen een kuuroord aanloopt met een compleet glijbanenparadijs. Tijdens dat rondje om de camping hebben we wel gelijk onze eerste geocache van deze vakantie opgezocht. En wel FAIRMONT (GC2WJZ7).

Vandaag hebben we 465 km gereden en morgen gaan we de laatste etappe doen richting Yellowstone.

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *