Dag 7 – Yellowstone (deel 2)

Vandaag waren we van plan om een lange dag maken in Yellowstone. En dat is gelukt. Onze wekker ging om vijf uur af en om half zes reden we weg richting Yellowstone.

Gisteren hadden we de zuidwest kant van de acht gehad. Dus vandaag wilden we proberen om de rest van de Grand Loop Road langs te gaan. Om niet te beginnen met hetzelfde stuk als gisteren, zijn we na de west-ingang van het park deze keer inksaf gegaan.

Gibbon Watervallen

Het eerste dat we tegenkwamen waren de Gibbon-watervallen. De watervallen zijn niet zo heel hoog met 26m, maar ze liggen direct langs de direct langs de weg. Dus als je parkeert op de bijbehorende parkeerplaats, kan je zowel naar de bovenkant als de onderkant van de waterval lopen. Vanaf beide punten heb je dan een mooi uitzicht over zowel de waterval als over vallei erachter.

Iets na de watervallen komen we dan bij Norris. Één van de plekken in het park met winkeltjes en een informatiecentrum. Het is tevens de plek waar wij ons op het dwarsstreepje van de ‘acht’ begeven.  Dit dwarsstreepje of Norris Canyon Road loopt vanaf Norris richting Canyon Village (vlakbij de Grand Canyon van Yellowstone).

Grand Canyon

De Grand Canyon van Yellowstone was één van de punten waar we heen moesten voor het vervullen van de Junior Ranger opdrachten. Ook hadden we zin in een wandeling. We parkeerdern de auto in Canyon Village en begonnen aan een wandeling aan een wandeling naar Inspiration Point. Vandaar konden we dan langs de canyon richting de parkeerplaats bij de canyon lopen en dan terug naar Canyon Village. Helaas was Inspiration Point dicht in verband met wegwerkzaamheden en moesten we via een inspiratieloze asfaltweg naar de parkeerplaats bij de canyon. De canyon is ongeveer 39km lang en varieert tussen de 400 en 1200m in breedte. De diepte varieert tussen de 240 en 370 meter.

Hierna door het bos teruggelopen naar de camper. We moesten dEten bij Lake Yellowstoneaarbij wel even zoeken, wan het laatste stukje van het bos was veranderd in een bouwplaats voor 6 hotels. Maar tussen de bouwplaatsen in toch nog de camper gelocaliseerd.

Terwijl we onze rondje van de acht afmaken krijgen we trek in ons avondeten en we besluiten maar om dat te gaan klaarmaken aan de oever van Yellowstone Lake. Lekker aan de kant zittend.

Ranger StacyNa het eten rijden we door naar Grand VIllage om daar de laatste opdracht van de Junior Rangers te vervullen. Het bijwonen van een presentatie over Yellowstone. De parkranger Stacey, verteld in “Baking and Shaking” op  levendige wijze over het ontstaan van Yellowstone.

Rond de klok van 9 rijden we terug naar de camping buiten Yellowstone, waar we om 22 uur aankomen en de zon is inmiddels onder. Maar morgen wordt een verfrissend dagje en bezoeken we de upper loop.

In totaal gereden 284 km

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *