Dag 9 – Island Park -> Deer Lodge

Vandaag verlaten we helaas Yellowstone. Het park is zo mooi en zo groot, dat drie dagen echt te kort zijn. We hebben twee dagen om naar onze volgende reservering te rijden.

Island Park SignWe begonnen met een beetje uitslapen tot 8 uur ‘s-morgens, want sommige dagen in Yellowstone waren best lang. De rit ging grotendeels door Montana en weer door wat leuke Western stadjes. Wat ik echt elke keer leuk vind is de aankondiging van de stadjes. Zoals hiernaast bijvoorbeeld de het bord van Island Park waar onze camping zat. Maar ook later vandaag kwamen we nog verschillende van die borden tegen. De een nog mooier dan de ander.

Eerst zijn we op weg gegaan richting Butte, omdat daar een Safeway zit. Die supermarkt is toch nu in de Verenigde Staten onze favoriet. Zeker nadat we de afgelopen dagen ons door kleine buurtsupermarktjes hebben geworsteld op zoek naar fatsoenlijk avondeten. Vooral verse groenten zijn moeilijk te vinden.

Vanaf Butte zijn we daarna in noordelijke richting gereden. Dan bedoeling is om morgenavond aan te komen in Glacier National Park. Zo ongeveer op de helft beginnen we uit te kijken naar een camping. Hiervoor maken dan even misbruik/gebruik van wifi van een tankstation. We zoeken via een app naar een camping met zwembad, want dat vinden de kinderen leuk. We vinden er eentje ongeveer 50 km verderop en we rijden er heen.

Ter plekke aangekomen blijkt de camping helaas geen zwembad te hebben. Wel staan er verschillende watersproeiers het gras te besproeien. Bij de temperatuur van bijna 35° blijkt dat ook een leuke speelgelegenheid. De campingbeheerder kijkt er met twijfels naar, maar zegt er niets van.

Na een klein uuetje is het plotseling uit met de pret. Het weer slaat compleet om en er komt een enorme regenbui. De bui verandert zelfs in een forse hagelbui. Al snel heeft het terrein een wit uiterlijk in plaats van de rode gravel wegwn en groene velden. Maar zo plots als de bui begon is hij ook weer verdwenen. De hagel smelt, en het wordt tijd voor ons om voor het eerst deze vakantie een wasmachine op te zoeken.

Morgen vervolgen we onze reis naar Glacier.

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *