Dag 12 – Glacier -> Creston

Helaas is het weer tijd om ook dit park te verlaten. Het is erg mooi en de wandeling gisteren was erg leuk om te doen. Helaas weer geen beren gezien.

‘s-Morgens vertrokken we dus weer in noordelijke richting. In onze originele route zouden we eigenlijk aan de oostkant van Glacier richting Banff rijden. Maar omdat we nu nog vier dagen voor deze rit hebben, kiezen we voor een westelijker route via Revelstoke. De route is ongeveer duizend kilometer, dus we proberen er minimaal  driehonderd te rijden. Dan hebben we over een paar dagwn mogelijk even tijd om toch nog te stoppen bij de warmwaterbronnen van St. Leon

De weg rijd lekker weg en af-en-toe zien we een hertje langs de kant. Eigenlijk gebeurt er niet zo veel en voordat we het weten staan we bij de Canadese grens. Met de tijden van de heenweg in gedachte passeren we eerst de Amerikaanse douane. We kunnen zo doorrijden. Dan de Canadese douane… We moeten stoppen. Krijgen een paar simpele vragen en moeten het kentekenbewijs tevoorschijn halen. Dat was even zoeken, want waar hadden we die ook alweer opgeborgen? Toch vlot gevonden en daarna mogen we doorrijden.

Als we Creston passeren zien we plotseling een aankondiging van een camping met zwembad. We besluiten die maar te nemen en we komen aan op een hele kleine camping. Kozy RV Park lijkt in de achtertuin van een huis te liggen. Maar de kinderen zijn helemaal blij als ze het zwembad in  kunnen gaan. Het is een indoorzwembad dat is gebouwd in de garage onder het huis. Maar dat maakt het niet minder verfrissend bij een buitentemperatuur van ruim boven de dertig.

Na twee dagen op Fish Creek zitten onze tanks goed vol. En dat blijkt ook wel, als ik bij het aansluiten een paar liter van die vieze blauwe drab over mijn armen krijg. De zwart water klep is weer stuk. Morgen maar bellen met Canadream.

‘s-Avonds ga ik maar eens chatten met T-Mobile, want ik heb nog steeds geen bitje internet op mijn telefoon gehad. Het lijkt erop dat ik een prepaid abonnement heb om te kunnen bellen, maar ik heb geen internet volgens T-Mobile. Volgens mij en de verkoper was het juist andersom. Uiteindelijk blijkt dat ik een prepaid-kaart heb waarop zowel sms, spraak als internet uitgeschakeld zijn. Kortweg onbruikbaar.  Ik krijg om 22:30 een telefoonnummer dat ik de volgende dag moet bellen. Dus dat ga ik dan maar doen…

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *