Dag 22 – Clearwater -> Kelowna

Voor morgenochtend hebben hebben we een fietsen gehuurd in Kelowna. Ons doel was dus om vandaag naar Kelowna te rijden. Dat verliep soepel op het zoeken van een camping na.

Vanmorgen weer om een nette tijd opgestaan. En geprobeerd de campertanks te legen op onze camping. Helaas was de dumpplaats op slot en had ik geen zin om $5 te betalen om het afwalwater te mogen dumpen. We hebben het afwalwater dus maar meegenomen naar onze volgende bestemming.
Vandaag begonnen we in bijna bergachtig gebied. We begonnen onze reis in zuidelijke richting. De bergen namen geleidelijk af, en we kwamen toen in een wat geler maar plat landschap. Hierna veranderde het landschap in groene heuvels. Soms met bomen, soms kaal en soms met allemaal verbrandde bomen. Ook passeerden we enkele kleinere dorpjes waar eigenlijk niets te beleven was. Totdat we door Falkland reden.

Falkland

In dat dorpje werd een rodeo georganiseerd. Omdat Niels en Petra nog even iets wilden doen in de camper gingen Kirsten en ik even vooruit. We liepen eerst even over het terrein voordat we de ingang van het stadion vonden. Op een gegeven moment vonden we de ingang en gingen we even op de tribune zitten. Op dat moment kwam er een jongetje van ongeveer tien jaar op een stier de arena binnen. Het jongetje hield het ongeveer 6 seconden vol voordat hij er af viel. Om de stier te vangen kwamen er zes meiden van ongeveer 15 jaar op paarden de arena binnen. Dit vonden wij twee zo bijzonder dat we Petra en Niels zijn gaan ophalen.
Toen we met zijn vieren terugkwamen werd helaas wat minder spectaculair. We begonnen eerst met een ‘dweilpauze’. Een auto ging op zijn dooie gemakje de arena helemaal nat maken, zodat er minder stof opwaaide. Daarna mochten de sprinters vijf minuten warm lopen. De volgende stap was het glad maken van de arena en tenslotte werd de arena voorzien van enkele hindernissen en tijdregistratieapparatuur. Toen wij er ongeveer een half uur waren begon de volgende wedstrijd. Ruiters moesten samen met hun paard om drie tonnen heen rijden en zo snel mogelijk weer de finishlijn passeren. We hebben er even een vier bekeken. De snelste daarbij was 17.93 seconden, maar die ontving 5 strafpunten in verband met een omgegooide ton. Dus daardoor was de ruiter met 18.67 de snelste. Na de eerste vier ruiters toen kwam er weer een pauze en dat was voor ons het sein om door te rijden. Was wel even leuk om naar om even te kijken naar de lokale gebruiken en tradities.
In Vernon aangekomen namen we een warme chocolademelk bij de lokale Starbucks. We hoefden nu nog maar een klein stuk naar Kelowna te rijden.

De camping

Inmiddels hadden we via een app-je een RV Park opgezocht in Kelowna. Daar aangekomen bleek het park vol te zijn. Dat was dus het eerste park deze vakantie dat we misgrepen. Gelukkig hadden ze wel een lijstje van RV Parks in Kelowna. Van nummer 1 wisten we van dat die erg duur was; $99 per nacht was ons echt te gortig. Dus we belden nummer twee op de lijst… helaas vol. Nou ja, dan nummer 3 maar, ook al vol. En ook de vierde op de lijst had geen plaats meer. Het was pas tien over drie ‘s-middags en het first-come-first-serve werkt al niet meer omdat alles vol is.
Nu is Kelowna verdeeld in twee stukken door een meer en een brug. Dus vanaf de lijst gingen we toen maar de campings aan de andere kant van het meer proberen. De eerste twee gaven geen informatie per telefoon, maar de derde gelukkig wel en die had nog plek. Gelukkig.
Daar aangekomen blijkt het een cmping te zijn met formaat van een half voetvalveld (twee rijen met dertien plekjes). Waarbij rechts van de ingang de wasruimtes waren en links van de ingang de camper met eigenaresse en kantoor stond. We mochten plaatsnemen op nummer twaalf. Na alles aangesloten te hebbenm hebben we ons ingeschreven en schokken we ons rot. Het was bijna $60 / nacht. Voor een camping met nagenoeg geen voorzieningen en langs een hoofdweg. De twee nachten die we eigenlijk wilden blijven hebben we á la direct ingekort tot 1 nacht. En we hebben voor morgen alvast een andere camping geregeld.
Moet wel zeggen dat de toiletruimtes van deze camping de netste zijn die we tot nu toe zijn tegengekomen.

Nu eerst lekker slapen en morgen een eindje fietsen.

Over Jeroen

Jeroen (1973) is IAM Beheerder bij een van de grootste werkgevers van Nederland, Hij vind het leuk om de reis naar Canada voor te bereiden en dat te delen met anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *